home Instagram Logo.wine facebook icon rood logo krzv het spaarne

datum 2023

sponsorlogos 2023 breed

sponsorlogos rechts web

Programma

Welkom op de Spaarne Lenterace van 13 & 14 mei 2022. De Koninklijke Roei- en Zeilvereniging Het Spaarne is vereerd dat jullie naar onze mooie omgeving afreizen om aan deze prachtige wedstrijd deel te nemen.

Zoals alle voorgaande jaren, is de Lenterace een tijdwedstrijd over 4,5 kilometer die begint op de Ringvaart en eindigt voor ons eigen botenhuis. Daarnaast is er een extra afstand van 2 kilometer voor de juniorenploegen. 

In dit programma vind je de meest belangrijke informatie omtrent de formele organisatie van de wedstrijd. Wij zien je graag weer op het terras of de sociëteit van onze botenhuis om onder een gemoedelijke sfeer te genieten van de sportieve gebeurtenissen van deze dag.

1.    Functionarissen
Wedstrijdleiding
Ilco Meijer en Erwin Poeze, e-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Gedurende het evenement bevindt de wedstrijdleiding zich voornamelijk in de bestuurskamer.

 

Veiligheidscoördinator Lenterace
Alwin Snijders

 

Wedstrijdarts
Anita Meilans, Rudolf Poolman, Carla Weenink, Duveken Voors

 

Hoofd van de Jury
Véronique Homs

 

Juryleden
Koos Bauman, Jan Pieter van Dijke, Nico Horn, Norbert Blokhuis, Frank Vondeling, Laura Franx, Raphaël Amerongen, Nick Koper, Max Dunk, Brigid Dekkers, Yvonne Wolf, Hans Jannink, Bent Braker, Rianne Heeres, Idzke Hoogeveen, Sytske Boomstra, Arie Oud, Liesbeth Kooijman, Lizette Duijtster

 

Commissieleden
Sjoerd Velthuijs (vz), Guido Stigter (pm), Marco Blauwhof, Willem Jan van der Hoeven, Roel Büller, Daniël Carrière, Anke van der Laan, Ilco Meijer, Erwin Poeze, Martijn van Oort, Petra Tel.

 

2.    Bepalingen

Je kunt hier de bepalingen vinden. Bijzondere bepalingen staan in artikel 11. Binnen dit artikel vragen met name je aandacht voor bepaling 11b: 

  • Een ploeg wordt geplaatst als de ploeg 'matcht' met een ploeg van vorig jaar. Er is sprake van een match als de ploegsamenstelling (exclusief de stuur) voor minstens 50% gelijk is gebleven t.o.v. het voorgaande jaar. Er worden maximaal 10 ploegen geplaatst. De geplaatste ploegen krijgen vervolgens hun startnummer op basis van de gevaren tijd van het voorgaande jaar waarbij de snelste ploeg als eerste start. Alle niet geplaatste ploegen worden achter de geplaatste ploegen geloot.

De wedstrijd wordt gehouden Reglementen van Roeiwedstrijden (RvR), aangevuld met de volgende reglementen.

 

3.    Wedstrijdbaan & verkeersregels
Er zijn dus 2 baankaarten:

Voor de verkeersregels adviseren wij je grondig de Stuurliedeninstructie  te bestuderen. De plattegrond van het gebouw vind je hier.

 

4.    Kleuren en kentekenen verenigingen
Ga naar 
bladen en pakjes voor kleuren en kentekenen van de roeikleding en van de riemen van de deelnemende verenigingen.

 

5.    Tijdschema
Ga naar 
Tijdschema  voor een uitgebreid tijdschema omtrent de volgende zaken:

  • het ophalen van de rugnummers
  • het tijdstip waarop de vlotten sluiten
  • het op tijd aanwezig zijn in het startgebied
  • de daadwerkelijke start
  • de prijsuitreiking

6.    Inschrijvingen
Ga naar 
inschrijvingensite van de KNRB om de inschrijvingen van de Lenterace te zien. De loting vindt plaats op dinsdagavond 17 mei en zal terstond op de site worden gepubliceerd.

 

7. Blokindeling

Hier vind je de blokindeling voor dit jaar. 

 

8. Uitslagen en prijsuitreiking
De uitslagen zullen gepubliceerd worden 
op de site en op schermen in het verenigingsgebouw. De uitslagen zijn goed leesbaar met een mobiele telefoon. 
De prijsuitreikingen vinden plaats conform het Tijdschema.

Indien de weersomstandigheden het toelaten, vindt de uitreiking plaats op het terras bovenop het clubhuis, anders zal deze plaats vinden in de sociëteit.

 

9. Prijzen
Er zijn dit jaar geen bijzondere prijzen.

 

10. Foto's

Tijdens de wedstrijd worden vele foto's genomen. Deze foto's worden zeer kort na de races op grote beeldschermen in het verenigingsgebouw getoond. Op een later tijdstip worden deze foto's op deze site gepubliceerd.